Hva er Norge mest kjent for?

Det er alltid spennende å møte folk fra andre land, og ikke minst interessant å høre deres første assosiasjon til Norge.

Hva Norge er egentlig mest kjent for i USA? Jeg ville trodd flott natur, vikinger eller fredsarbeid. Men nei da. Olje vet de heller ikke at vi driver med, selv om de har fått med seg at vi er et rikt land med høy levestandard. Fotball og ski bryr de seg fint lite om, så John Carew, Ole Gunnar Solskjær, Dæhlie, Åmot og Kjus er helt ukjente navn her borte. Heller ikke Thor Heyerdahl eller Kon-Tiki ringer noen bjeller. Noen forbinder oss med hvalfangst andre kun det faktum at det er kaldt. Men på soleklar førsteplass er Norge mest kjent for Black metal!

Norges store stolthet: Mayhem

Én kommentar

Yvonne

14.03.2013 kl.03:13

Kjære deg! Vi jobber med en spøreundersøkelse om klær. Alle som deltar i spøre undersøkelsen får et gave kort som premie for deltagelse. Kan du hjelpe oss? :-)

Skriv en ny kommentar

Nina

Nina

27, Trondheim

Jeg heter Nina og er doktorgradsstipendiat ved NTNU. Der forsker jeg på CO2-fangst ved å utvikle dynamiske modeller av CO2-fangstanlegg for å kunne simulere prosessen over tid. Dette håper jeg vil bidra til realisering av kommersiell CO2-fangst som igjen vil redusere utslippet av CO2 til atmosfæren. Fra oktober 2012 skal jeg utstasjoneres i 6 måneder ved University of Texas i Austin. I den anledning har jeg opprettet denne bloggen for å holde familie og venner oppdatert på hva jeg gjør der. Jeg vil fortelle om mine erfaringer under utstasjoneringen ved UT, livet i Texas, litt om forskningen min og om det som ellers opptar meg i det daglige. I tillegg blir det sikkert litt om det som opptar amerikanerne, og så håper jeg at dere der hjemme vil dele litt av deres hverdag med meg også:-)

Kategorier

Arkiv

hits